Tid: 45 min
4 portioner
Ingredienser:
Fyld:
4 spsk. rødbede hummus
4 kyllingebryst
1 cm ingefær
1 tsk gurkemeje
2 tsk. koriander
1. tsk. kommen
1 spsk. Garam masala
1 knivspids kardemomme
1 knivspids cayenne peber
60 ml kokosolie
80 gr usaltet smør (delt i 30 gr og 50 gr).
1 gult, finthakket løg
4 fed hvidløg, finthakket
1 dl flødeskum
1 spsk. kokossukker
1 tsk. paprika
4 dl vand
4 spsk. raita
Grøntsager efter eget valg – ca 400
Pita:
80 g tapioka stivelse
45 g kikærtemel
1 æg
70 g mandelmel
10 g kokosfibermel
120 g vand 1
tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 tsk. løgpulver
Fremgangsmåde:
Pita:
- Forvarm en pande til medium varme og hæld lidt olivenolie på.
- Miks alle ingredienser sammen grundigt. Massen bliver tyk men flydende.
- Fyld en øse med dej og hæld det på panden. Fordel det i cirkler, så det næsten dækker hele stegepanden. Vend pitaen når dejen begynder at boble. Steg den anden side i ca 1 minut.
- Fortsæt processen indtil al dejen er brugt.
Fyld:
- Forvarm ovnen til 180 grader
- I et ovnfast fad, har du vand, tomater og kyllingefileter. Sæt det ind i ovnen i 10 minutter på midterste rille.
- Tilsæt olie og smør på en pande på medium varme. Når smørret er smeltet, tilsætter du løg og hvidløg, ingefær og salt
- Rør godt rund i 5-7 minutter, derefter tilsætter du resten af krydderierne.
- På en anden pande steger du smør med kokossukker i 3 minutter på høj varme.
- Hav sovsen i en skål og blend det med en stavmixer, til det er flydende.
- Tag kyllingen ud, og tilsæt nu sovs, sukkersmør og flødeskum. Rør det godt rundt, inden du sætter fadet ind igen i yderligere 10 minutter – til kyllingen er færdig
- Fold pitapandekagerne sammen og tilsæt grøntsager, tikkamasala med kyllingebryst, hummus og raita.
+ Vis kommentarer
- Hide Comments