Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Selvomsorg

Dette skal du gå efter, når du vælger hårplejeprodukter under graviditeten og efter fødslen

Jeg er Maria!

Jeg er Maria - og her er jeg din værtinde på podcasten Morsomhed. 

hey there

Haps din plads på det essentielle graviditetsforløb

Jeg vil med!

Udviklet i samarbejde med ZENZ

Under graviditeten og efter fødslen oplever mange kvinder en lang række forandringer i sin krop. De mest omtalte er, at brysterne fyldes med mælk, vægten ændrer sig, og man mærker store forandringer i hormoner og humøret. En anden forandring, som man måske ikke tænker over før graviditeten, men som man bliver opmærksom på efter, er, at både graviditet og amning påvirker håret. Det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde, hvor meget håret påvirkes af de hormonelle forandringer, men det typiske er, at hårets tilstand forbedres under graviditeten, hvor det ser sundt og fyldigt ud, mens det efter graviditeten kan komme til at se trist og slidt ud, og man kan opleve øget hårtab eller ændringer i hårtypen. Du har garanteret allerede hørt om de famøse “ammehår”, som netop typisk kommer 3-6 måneder efter fødslen. 

Uanset hvordan dit hår har reageret på graviditet og fødsel, så er der ingen tvivl om, at det fortjener ekstra kærlig pleje i denne tid. Som du måske allerede ved, er det især vigtigt at bruge produkter uden kemi og parfume under graviditeten og i tiden efter, hvor du har nærkontakt med din baby. Dog kan det være svært at finde lækre hårpleje produkter, der både tilfredsstiller dit hårs behov for pleje og forkælelse samt din krops og babys behov for parfume- og kemifri produkter. Derfor giver vi dig i denne artikel nogle gode råd og anbefalinger til, hvad du skal gå efter, når du skal shoppe hårplejeprodukter under din graviditet og efter fødslen.

Vi kommer til at anbefale hårpleje fra mærket ZENZ i denne artikel, hvilket der er flere årsager til. ZENZ er, ifølge os, et brand, der virkelig skiller sig ud på markedet for naturlig hårpleje, fordi ZENZ har formået at skabe lækre produkter, der både passer godt på håret, huden og naturen. Vi er vilde med ZENZ, fordi de har deres værdier i orden, og det kommer til udtryk i kvaliteten af deres produkter. ZENZ arbejder nemlig for en sundere og mere bæredygtig skønhedsindustri. Du kan derfor være sikker på, at du udelukkende finder ingredienser, der både er gode for dig og miljøet i deres produkter. Produkterne er samtidig i emballage af genanvendt plastik.Hvis du vil læse mere om ZENZ og deres værdier, kan du gøre det her.

 

1. Mild shampoo og balsam

Vores første råd, når det kommer til hårpleje under graviditeten og efter fødslen, er, at du skal være opmærksom på ingredienslisterne på dine hårplejeprodukter og vælge en mild shampoo og balsam, der er fri for skrappe kemikalier som sulfater, parabener og parfume. Disse produkter vil skånsomt rense dit hår uden at fjerne dets naturlige olier, hvilket kan være særligt gavnligt, hvis du oplever tørt hår eller en irriteret hovedbund.

Anbefaling

Vi anbefaler dig at prøve shampoo og balsam fra ZENZ’ serie “Pure”. Alle produkterne i serien er svane- og allergimærket, og indeholder hverken parfume, silikone, parabener eller anden unødig kemi. Ikke nok med at du kan bruge produkterne med god samvittighed under din graviditet og i samvær med din baby, så beriger hårplejeprodukterne også dit hår med vitaminer og mineraler fra planteolier, der styrker hovedbund og hårsække og efterlader håret sundt og glansfuldt. Produkterne kan anvendes i alle hårtyper, men er særligt velegnet til sart hår og hovedbund. ZENZ balsam er endda velegnet til curly girl-metoden, hvis du er fan af den. Serien “Pure” byder på flere forskellige varianter af både shampoo og balsam. Du kan læse om deres 3 forskellige shampooer og 2 forskellige balsamer og vælge din favorit her.  

 

2. Hårkur og olier

Når du har fået styr på shampoo og balsam, anbefaler vi dig som det næste at tilføje en nærende hårkur eller olie til din rutine for at give ekstra fugt og pleje. Dette kan hjælpe med at modvirke eventuelle skader på håret forårsaget af hormonelle ændringer. Vi anbefaler dig at bruge olie og/eller hårkur et par gange i ugen. Brug hårkuren efter din shampoo og balsam i badet, og lad den trække i dit hår nogle minutter, før du skyller den ud, for at få den største effekt. Tilføj til sidst olien i dine spidser i tørt eller fugtigt hår.  

Anbefaling

I denne kategori anbefaler vi dig at tage et kig på ZENZ’ hårkur “Treatment Pure No. 3” og olien “Oil Treatment Pure No. 97”. Igen er begge dele en del af ZENZ’ serie “Pure” uden kemi og parfume, og kvaliteten af produkterne er enormt høj. Begge produkter var blandt andet nomineret til Danish Beauty Awards i år 2022, og har vundet Årets Grønne Pris.
Hårkuren er en dybdegående protein hårkur, der giver fugt, styrke og pleje til alle hårtyper, men er særligt velegnet til tørt og skadet hår samt sensitiv hovedbund, som mange oplever under graviditeten og efter fødslen. Hårkuren trænger ind i hårets inderste lag, hvor den blødgør, reparerer og tilfører intens fugt og pleje. Efter jævnlige behandlinger vil du kunne mærke, at dit hårs sundhed forbedres. Du kan læse mere om hårkuren her.
Olien er multifunktionel og kan både bruges til hårpleje, styling og hudpleje til sensitiv hud. Den styrker håret, giver glans og tilfører vitaminer og mineraler, som plejer håret. Dit hår vil hurtigt optage olien uden at blive fedtet. Læs mere om oliens egenskaber her

 

3. Forkæl dig selv og få professionel hjælp

Har dit hår brug for ekstra pleje og hjælp, eller har du brug for at forkæle sig selv i denne tid, så kan det være en god idé at besøge en frisør, der kan hjælpe med at give dig en dybdegående kur, vaske dit hår og måske give en afslappende hovedbundsmassage. ZENZ har frisørsaloner rundt omkring i Danmark, hvor du kan få behandlinger, der er gravid- og babyvenlige. Det betyder, at der er sat ekstra tid af til din behandling, så du har tid til at amme eller trøste undervejs i behandlingen. Derudover benytter salonen ZENZ’ egne produkter, som er gode for både dit hår, din gravide krop, din baby og miljøet. Du er altså garanteret en velværeoplevelse i et rent miljø uden unødig kemi, mens dit hår kommer i kyndige og professionelle hænder, og du kan få råd og vejledning, hvis der er nogle specifikke udfordringer, du døjer med.

Vi er stor fan af konceptet, og vores podcast vært Maria (mor til 3) var selv forbi en ZENZ frisørsalon i december med sin datter, hvor de begge fik en lækker behandling. Det var simpelthen sådan en rar oplevelse, fordi personalet var enormt søde og kompetente, og så var det bare lækkert at føle, at man tager sig af sig selv, og bliver forkælet lidt. Salonen har en rolig atmosfære, hvor man virkelig føler, man kan slappe af. Maria følte sig i trygge hænder, og fik nogle gode råd til at tæmme sit lidt komplicerede hår, som de sidste mange år oftest er blevet tilsidesat, og bare er endt i den klassiske mor-knold, som vi jo alle kender ;). Alt i alt en stor anbefaling til dig, der trænger til at blive forkælet. Du kan læse mere om salonerne og finde den, der er nærmest dig her

 

4. Konsulter din læge

Til sidst vil vi sige, at hvis du oplever ualmindelige problemer med dit hår under graviditeten eller efter fødslen, så anbefaler vi dig altid at tage en snak med din læge eller sundhedsperson for yderligere vejledning. 

Vi håber, du er blevet klogere på, hvad du skal gå efter, når du vælger hårplejeprodukter under din graviditet og efter fødslen. Husk, at selvom graviditeten og fødslen bringer mange ændringer med sig, behøver du ikke gå på kompromis med din hårpleje. Ved at vælge de rigtige produkter og implementere en god hårplejerutine kan du bevare dit hårs sundhed og glans. Og så vil vi anbefale dig at kigge forbi en af ZENZ’ frisørsaloner, hvis du har brug for en klipning, kur eller anden forkælelse.

Psst.. lige nu får du 20% rabat på ZENZ’ webshop OG et gavekort på 200 kr. til en klipning samt et gavekort på 400 kr. til en hårfarvning i deres frisørsaloner, når du tilmelder dig deres nyhedsbrev her.

Kommentarer lukket til Dette skal du gå efter, når du vælger hårplejeprodukter under graviditeten og efter fødslen

- Hide Comments

Skriv en kommentar

Reply...

Få gode tips, nyheder og anbefalinger om mor-værdige emner, værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i rollen som mor i din indbakke. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!

Hold dig opdatertet

Lad os holde kontakten 

© Morsomhed 2023. All rights reserved.

@mor.somhed

Følg os på de sociale medier, og lær os endnu bedre at kende.

Morsomhed

Omega 9, 8382 Hinnerup

+ 45 40 88 32 62 

hello@babyakademiet.dk

En del af Baby Akademiet ApS

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!