Denne crumblebar med blåbær er både nem at bikse sammen og samtidig yderst smagfuld. Det syrlige, bløde bærlag skaber en herlig kontrast til den knasende crumble.
Ingredienser:
Dej:
400 g kagemel
100 g rørsukker
100 g brun farin
1 tsk bagepulver
1 stort æg
1 nip salt
225 g kold smør
Fyld:
500 g blåbær – friske eller optøede fra frost
100 g rørsukker skal fra
1 øko citron
Saft fra 1/2 øko citron
1 spsk. majsstivelse
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 190 grader.
- De tørre ingredienser blandes sammen i en skål.
- Smørret skæres itu og smuldes i melblandingen med fingrene.
- Ægget blandes i og dejen samles hurtigt.
- Et ovnfast fad beklædes med bagepapir, og halvdelen af dejen presses fast i bunden.
- Blåbær blandes med citronskal og citronsaft og herefter med sukker og majsstivelse.
- Hæld blandingen på bunden.
- Resten af dejen smuldres over.
- Bages i ovnen i ca. 45 minutter, indtil kagen er gylden.
- Lad kagen køle i mindst 20 minutter, inden den skæres ud i barer og serveres
+ Vis kommentarer
- Hide Comments