Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Baby

Sådan opstarter du måltider med børn

Vi er Baby Akademiet

Vi består af et team af fagpersoner indenfor sundhed og ernæring. babyfysioterapi, jordemoder, personlig træner med speciale i graviditet & efterfødsel, sexolog og sovevejledere

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Miniforløb til 0 kr som klæder jer på til den første måned med en baby

Sover din baby powernaps? Så skal du tilmelde dig vores powernaps workshop til 0 kr lige her

Kom godt i gang med babys første måltid i vores gratis onlinekursus

Jeg forestiller mig, at du er havnet på den her artikel, fordi du står på tærsklen til en helt ny oplevelse med din baby. Lige rundt om hjørnet venter en helt ny tilværelse, hvor din baby skal til at spise fast føde. Men hvordan begynder man egentlig på det?

Der er flere ting, som du skal være opmærksom på som forælder til en baby, der skal til at spise med ved middagsbordet.

1. Forventningsafstemning, når baby skal have fast føde

Det er vigtigt at have forventningerne på plads, når man skal starte på noget helt nyt. Vær opmærksom på, at det du beder baby om, og det du præsenterer baby for, er helt uvant for dem. Du skal derfor også være forberedt på, at baby måske ikke reagerer ved at glæde sig over det nye – som du måske håber på. I stedet må du forberede dig på, at baby kan reagere ved at spytte maden ud eller virke uinteresseret i den mad, du præsenterer. Også selvom det er super lækker og nærende mad. Uanset om din baby reagerer negativt eller positivt, så er det som udgangspunkt ikke forkert.

 

2. Sæt dig ind i fødevarerne i dit barns første måltid

Det kan være en jungle at finde ud af, hvad man må, og hvad man ikke må, når man skal begynde at give sin baby måltider – der er nemlig særlige anbefalinger på området.

Sundhedsstyrelsen har lavet en fødevareliste, som man med fordel kan støtte sig til, når baby skal prøve ”rigtig” mad for første gang. Du kan finde den her: Sundhedsstyrelsens fødevareliste

Når man skal opstarte måltider med små børn, er det bedst at starte med en konsistens, som baby kan forholde sig til, og som ikke ligger for langt fra den konsistens, de er vant til fra brystmælk eller flaske. Altså kan mos og grød være godt at begynde med – allerhelst hjemmelavet.

Og faktisk behøver det ikke at være helt så bøvlet at lave grød og mos selv. Babymoov har lavet en super smart madmaskine, der kan hjælpe dig med alle processerne, når du laver grøden selv. Og så ved du jo også, hvad der er i, så du sikrer dig, at din baby får den rigtige næring.

Når det så er sagt, så er det helt naturligt, at ting i hverdagen nogle gange (hvis ikke altid) skal gå stærkt, og at der derfor ikke nødvendigvis er tid til at lave grøden selv. Hvis man undersøger indholdet i forskellige former for købe-grød, er det dog muligt at finde grødblandinger der er gode – både hvad angår smagssammensætning og næring. Det gælder for eksempel grødblandinger fra Woodland Wonders, der er både økologiske og velproducerede.

 

3. Skab en god stemning om dit barns første måltid

Er der nogen, der har lyst til at spise et sted, hvor der er dårlig stemning? Nej, nok ikke. Og det gælder også for din baby. Faktisk så kan det miljø, barnet skal spise i, betyde en hel del for, hvordan det går, når baby for første gang skal præsenteres for mad. Sørg derfor for at skabe nogle omgivelser, der er rare at være i – både for dig og for barnet. Både din og rummets stemning kan nemlig smitte af på barnet og derfor på, hvordan barnet imødekommer den nye oplevelse, det er at spise. Når man taler om miljøet omkring spiseoplevelsen, så er det også det visuelle miljø, man skal være opmærksom på. Undgå at forvirre eller distrahere barnet med for mange ting under måltidet. Det gælder også noget så umiddelbart simpelt som mønstre på tallerkenen. Vælger man for eksempel Mushies ensfarvede service, så er det nemmere for barnet at se, hvad der er mad, som barnet skal spise og hvad der er tallerken. På den måde ved barnet mere, hvad der sker og oplever ikke spiseoplevelsen helt så utryg.

Jeg håber, at I med disse 3 tips kan komme lidt lettere hen over det første måltid med jeres barn. Og så er der vel ikke så meget andet at sige end: Velbekomme!

 

Tilbage til viden

Sådan opstarter du måltider med børn

Sådan opstarter du måltider med børn

Hent dit Essentielle Babyforløb

Alt du får med

Så blev jeg mor

Guide til Delte Mavemuskler

Genoptræning efter fødslen

Mindfulness og selvomsorg for mor

Guide til efterfødselskroppen - og sindet

Næste

forrige

01

Babymanualen

De første dage med baby

Sådan gør du med din baby - ebog

Guide til milepæle hos din baby

Alt du skal vide om de "første gange"

Næste

forrige

02

0 kr

Lad det ske! Opstart på fast føde

Rebozo guide

Mindfulness & Vejrtrækning

Fødselsplan skabeloner

Fødselsforberedelse ebog

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Ammevenlige sutter fra FRIGG

Plejeprodukter fra Mushie

Alt til babys første måltid

Lav lækker mad til
din baby

Neglefil til de små hænder 

Svøb i det lækreste materiale 

Favorit produkter til dig og din baby

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!