Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Baby

Opstart på grød: De vigtigste remedier

Vi er Baby Akademiet

Vi består af et team af fagpersoner indenfor sundhed og ernæring. babyfysioterapi, jordemoder, personlig træner med speciale i graviditet & efterfødsel, sexolog og sovevejledere

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Miniforløb til 0 kr som klæder jer på til den første måned med en baby

Sover din baby powernaps? Så skal du tilmelde dig vores powernaps workshop til 0 kr lige her

Kom godt i gang med babys første måltid i vores gratis onlinekursus

Hvor er der bare (ALT) for mange muligheder for udstyr, når man skal starte op på grød med sit barn. Det er en jungle at finde ud af, hvad man har brug for, hvad der bare er rart at have, og hvad der egentlig er lidt overflødigt. Står du og mangler en liste? Den kommer til dig her:

1. Du skal bruge en stol til babys første gang med grød

Det er vigtigt at have en god stol, som dit barn kan sidde i, når du skal starte med at introducere ham/hende til grød. Her skal du være opmærksom på, at du IKKE bør bruge nyfødtsindsatsen (hvis du har sådan en). Den er nemlig ikke rar for barnet at sidde i under måltidet. Kan barnet dog ikke sidde selv endnu, så placer barnet på dit skød under maden, indtil barnet selv kan sidde.  

2. Opstart på grød kræver godt service

Gode skåle og tallerkner er et must! Særligt fordi barnet i begyndelsen kommer til at udforske maden rigtig meget for at lære alt det nye at kende. Her kan særligt Mushies skåle og tallerkner med sugekop være rigtig gode. De er ikke helt så nemme at få fat i og kaste på gulvet. Desuden så er det vigtigere end man skulle tro, at man ikke vælger de flotteste tallerkner, der har et spraglet mønster. Vælg i stedet de ensfarvede. Det gør det nemmere for barnet at kende forskel på tallerken og mad og derfor få bedre forståelse for, hvad der skal i munden. Også skeer kan være virkelig brugbare i forbindelse med opstarten på grød. Her er Mushies skeer super fine. Håndtagene er ikke så brede, så barnet kan holde hele vejen rundt om skaftet og derfor have bedre kontrol over, hvad og hvordan de spiser. Desuden har de en lille bue, der gør det muligt for barnet at se, hvad der er på skeen. Den sidste ting, du med fordel kan investere i, er en drikkekop med tud. Og endnu bedre hvis den kop har runde håndtag på hver side af koppen. Tuden kan minde barnet lidt om en sut på en flaske eller et bryst og derfor gøre det nemmere for barnet at drikke af koppen. Håndtagene på siden giver barnet mulighed for at holde godt fast i koppen og derfor bedre selv styre, hvad der sker. Vigtigt er også, at koppen ikke er skrøbelig, fordi den som tallerkener eller skåle lidt for nemt kan ende på gulvet.  

3. En god hagesmæk er essentiel, når baby skal have grød første gang

En god hagesmæk kan være guld værd. Særligt hvis man har et barn med tendens til at udforske maden. Hvis man gerne vil undgå, at hele barnet er fedtet ind i grød, så kan en fullbody hagesmæk være det bedste valg. Den dækker hele forsiden af barnet på samme måde som et forklæde, og så har det også ærmer. Det fungerer på mange måder lidt som en regnjakke – bare til mad. Det er altså ret smart. Til det første måltid så kan en “standard” hagesmæk med fold til opsamling af madrester være helt fin.  

4. Stoleunderlag er uundværlig, når baby skal have fast føde for første gang

Det her punkt behøver nok ikke så meget forklaring. Et stoleunderlag er næsten helt essentielt at have i forbindelse med at starte måltider med grød (og fast føde) med dit barn. Udforskningen af det nye og ukendte giver anledning til at flere ting ryger over bord, og så bliver gulvet fuld af klatter af både det ene og det andet. Med et stoleunderlag bliver det markant nemmere at gøre rent.  

5. Det rigtige udstyr til babys første måltid

Det kan tage tid at lave maden, hvis ikke man har det rigtige udstyr. Her er Madmaskinen fra Babymoov super god – den kan nemlig hjælpe dig med samtlige processer i at lave mad til dit barn. Herefter kan det være godt at bruge deres opbevaringsglas, særligt hvis man laver maden i forvejen. Også deres klemmeposer er rigtig gode. Dem kan du putte mos i, som dit barn så kan spise af. Poserne er smarte, både fordi du kan tage dem med på farten, men også fordi de kan bruges igen og igen. Desuden har de en gennemsigtig emballage, der gør, at barnet kan se, hvad der er i posen, og hvad de spiser. Hvis det nogle gange skal gå lidt stærkt med at lave mad til dit barn, så kan du med fordel lave grød af Woodland Wonders’ grødblandinger – de er super fine at have i baghånden.   Med disse ting i skabet, er du uden tvivl klar til dit barns start på grød. Så der er nok ikke mere at sige end held og lykke – og velbekomme!  

Tilbage til viden

Opstart på grød: De vigtigste remedier

Opstart på grød: De vigtigste remedier

Hent dit Essentielle Babyforløb

Alt du får med

Så blev jeg mor

Guide til Delte Mavemuskler

Genoptræning efter fødslen

Mindfulness og selvomsorg for mor

Guide til efterfødselskroppen - og sindet

Næste

forrige

01

Babymanualen

De første dage med baby

Sådan gør du med din baby - ebog

Guide til milepæle hos din baby

Alt du skal vide om de "første gange"

Næste

forrige

02

0 kr

Lad det ske! Opstart på fast føde

Rebozo guide

Mindfulness & Vejrtrækning

Fødselsplan skabeloner

Fødselsforberedelse ebog

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Ammevenlige sutter fra FRIGG

Plejeprodukter fra Mushie

Alt til babys første måltid

Lav lækker mad til
din baby

Neglefil til de små hænder 

Svøb i det lækreste materiale 

Favorit produkter til dig og din baby

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!