Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Baby

Barnets første måltid – det skal du huske

Vi er Baby Akademiet

Vi består af et team af fagpersoner indenfor sundhed og ernæring. babyfysioterapi, jordemoder, personlig træner med speciale i graviditet & efterfødsel, sexolog og sovevejledere

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Miniforløb til 0 kr som klæder jer på til den første måned med en baby

Sover din baby powernaps? Så skal du tilmelde dig vores powernaps workshop til 0 kr lige her

Kom godt i gang med babys første måltid i vores gratis onlinekursus

Okay, nu er det nu. Dit barn skal have sit første måltid, der ikke foregår ved brystet eller med en flaske. Du har måske gjort dig alle mulige tanker og forberedelser inden, men hvad skal du egentlig forvente, når barnet sidder i stolen?  

Vær tålmodig når, baby skal have mad første gang

Det er første gang, dit barn præsenteres for mad, der ikke er mælk. Det er uvant og nyt. Det skal dit barn lige finde ud af. Det er derfor vigtigt, at du ikke sætter et fuldt måltid foran barnet og forventer, at han/hun spiser det hele, for det kan barnet ikke. Det første måltid kan med fordel i stedet bestå af små smagsprøver. På den måde får barnet et indblik i, hvad det er og måske også, hvad der venter.

Det er desuden vigtigt at huske på, at barnet ikke er vant til anden konsistens end den mælk har (uanset om det er modermælkserstatning eller brystmælk). Lad derfor det første måltid bestå af grød eller mos. Du kan med fordel lave mosen selv (så ved du også, hvad der er i) med Babymoov’s Madmaskine. Den er super smart og kan hjælpe dig med (næsten) alle aspekter af at lave en super lækker mos til din baby. Du kan også servere grød for dit barn. Det er klart anbefalelsesværdigt at lave grøden selv, men hvis tiden (eller overskuddet) ikke helt er til det, så har Woodland Wonders nogle super gode grødblandinger, der kan være et rigtig fint alternativ.  

Lad barnet udforske, når barnet skal prøve fast føde første gang

Som tidligere nævnt er det med “rigtig” mad nyt for barnet. Og det er derfor noget, som barnet har behov for at finde sig til rette i. Det gør barnet ved at udforske den mad, du serverer – og det er altså både med hænder og tunge. Du skal derfor ikke tage på vej, hvis dit barn får klattet maden rundt både i ansigtet og omkring sig. Det kan være frustrerende, hvis barnet skubber maden ud af munden lige efter, at du har givet en skefuld mad, der egentlig helst skulle ende nede i maven. Det er dog vigtigt i den situation at forblive rolig og acceptere, at det er barnets måde at udforske maden på.

Når det så er sagt, så er formålet med måltidet jo også, at barnet får noget ned i maven. Det er trods alt derfor, du serverer alle disse lækkerier for dit barn. Når barnet sidder og kaster rundt med maden, kan du jo ikke være helt sikker på, hvor meget der egentlig ender i maven. Prøv derfor under barnets “leg” med maden at se, om du kan styre en ske med mad ind i munden på barnet. På den måde er det lidt nemmere at sikre, at dit barn rent faktisk får noget at spise. Men selvom det i den situation er dig, der styrer måltidets gang, så er det stadig vigtigt at sørge for, at barnet er med på, hvad der foregår. Barnet skal stadig kunne se, hvad der er på den ske, barnet skal spise af. Til det formål har Mushie nogle super fine skeer med en lille bue, der netop gør det muligt for barnet at se, hvad der er på skeen, inden de tager/får den i munden.

Der er også en anden fordel ved at made sit barn med ske. Barnet lærer nemlig allerede her, at når man spiser, så bruger man bestik og ikke hænderne.

Der er nok kun én ting at sige: Velbekomme!

 

Tilbage til viden

Barnets første måltid – det skal du huske

Barnets første måltid – det skal du huske

Hent dit Essentielle Babyforløb

Alt du får med

Så blev jeg mor

Guide til Delte Mavemuskler

Genoptræning efter fødslen

Mindfulness og selvomsorg for mor

Guide til efterfødselskroppen - og sindet

Næste

forrige

01

Babymanualen

De første dage med baby

Sådan gør du med din baby - ebog

Guide til milepæle hos din baby

Alt du skal vide om de "første gange"

Næste

forrige

02

0 kr

Lad det ske! Opstart på fast føde

Rebozo guide

Mindfulness & Vejrtrækning

Fødselsplan skabeloner

Fødselsforberedelse ebog

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Ammevenlige sutter fra FRIGG

Plejeprodukter fra Mushie

Alt til babys første måltid

Lav lækker mad til
din baby

Neglefil til de små hænder 

Svøb i det lækreste materiale 

Favorit produkter til dig og din baby

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!