Kender du det der med, at man har masser af tid, når man er gået fra arbejdet, men endnu ikke har født?
Well – den tid får du aldrig tilbage igen, og derfor er det med at udnytte den! Du får derfor her 4 lækre opskrifter, du kan lave inden fødslen. På den måde er der lidt lækkert i fryseren, når dagene kører i et, og der kommer uanmeldte barselsgæster!
Hvis du, ligesom mig, har en sød tand, men måske ikke har så godt af alt det sukker (hvem har også det?!), så er disse 4 opskrifter et godt bud på noget, der smager vildt lækkert, men ikke er proppet med sukker. Du kan selvfølgelig tilpasse opskrifterne efter eget ønske og bytte ingredienserne ud løbende!
De kan alle fryses ned og tøes op på et par timer. Giv dem en tur i mikroen ((MAX!!!) et par minutter, så er de også klare. Hvis nu der står gæster i døren, og du ikke vidste, de ville komme).
Tag mig endelig på instagram hvis du bruger opskrifterne, det bliver jeg SÅ glad for (@mariadior.dk)
Hindbær softbarer
De tager kun 10 minutter at lave, når alt er klar, og så skal du have en blender for at få de lavet!
Her kommer opskriften:
- 5 dl blødgjorte cashewnødder (lad dem ligge i en skål med kogende vand i 1 time)
- 0,5 dl citronsaft – friskpresset
- 2 spsk kokosolie
- 3 spsk vand
- 1,1 dl pekannødder
- 1,1 dl dadler (uden sten og friske)
- 1 dl kogte hindbær (eller mere – hvis du vil have mere friskhed) – nedkølet
- 1 dåse kokosmælk (full fat)
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 spsk sukkererstatning/kokossukker (kan sløjfes)
Sådan gør du:
- Blend de første 4 ingredienser fra listen i en blender, til det er fuldstændig blendet sammen i en masse.
- bland pekannødder og dadler i en foodprocessor til det er blandet godt sammen og knust.
- læg blandingen fra foodprocessoren på en bageplade med bagepapir, så det fylder ca halvdelen af et bagepapir
- fordél cashew-blandingen på pekannøddeblandingen.
- tilføj hindbærene og fordel ligeligt.
- lav kokoscremen ved at tage det øverste fedt i dåsen i en skål med vaniljepulveret og sukkererstatningen. Mix det med en stavblender til det er cremet.
- sæt det gerne i fryseren en halv time inden du serverer!
Marias Mælkebombe
Kan de øge mælkeproduktionen? Ja! Det kan den faktisk. Fedtstof og kalorier gør nemlig det. Og denne er rig på begge dele. Derfor skal den også nydes med begrænsning ☺
Bund:
- 1 dl pekanødder
- 1 dl mandler
- 10 dadler (uden nødder)
Fyld:
- 5 dl cashewnødder (blødgjort i 1 time i kogende vand først)
- ½ banan
- 0,25 dl kokosolie, smeltet
- 0,5 dl honning
- 0,25 dl mandel/kokosmælk
- Friskpresset juice fra ½ citron
- 1 spsk vaniljepulver
- 2 dl blåbær (friske eller frosne)
- 50 gr philadelphia naturel – full fat
Sådan gør du:
- fyld en bradepande med bagepapir i bunden
- put nødder og mandler i en foodprocessor, og blend til det er knust og ensformigt. Tilsæt dadler og blend til det er en dej, du kan arbejde med.
- put dejen på bagepapiret og mas den til den er ca 3 cm tyk
- hav alle fyld ingredienser i en blender (udover blåbær) og blend til det er en fin, blandet masse. Hvis du har brug for at tilsætte mere mandelmælk, så gør det. Den skal være tyk, men blød.
- put ca. halvdelen af massen over bunden. Den anden halvdel tilføjer du blåbær og blender igen. Du vil nå få en flot blå/lilla farve på dejen.
- hav resten af fyldet over det andet fyld og fordel det jævnt ud i kanterne. Top kagen med blåbær.
- Stil det hele i fryseren i et par timer, og nyd med friske bær og en god kop kaffe til
Jordbærplader
Denne opskrift egner sig super godt som et mellemmåltid. Byt jordbær ud med hindbær, og få fornemmelsen af hindbærsnitter:
Ingredienser:
- 2,5 dl havregryn
- 1,8 dl fuldkornsmel/fuldkornsrismel
- 0,5 dl kokossukker
- 1 tsk ingefærpulver
- 6 spsk smør – smeltet
- 5 dl hakkede jordbær
- 1 spsk majsstivelse
- 1 spsk citronjuice
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader. Gør en bageplade klar med bagepapir.
- Bland havre, kokossukker og ingefær i en skål.
- Tilsæt smeltet smør og rør indtil det klumper, og de tørre ingredienser er godt blandet.
- Lad 1 dl af blandingen stå ved siden af til senere. Resten presses lige på bagepladen
- Hæld halvdelen af jordbærene over dejen, og fordel majsstivelsen jævnt over blandingen sammen med citronjuicen. Fordel resten af dejen over, så du stadig ser bærene igennem.
- Bag barene i 35-40 minutter indtil alle bær er kogte, og det ser gyldent og sprødt ud.
Blåbær muffins – glutenfrie & laktosefrie
Ingredienser:
- 60 gr kokosolie
- 200 ml mandelmælk
- 2 spsk citronsaft
- 8 spsk honning (eller flydende stevia)
- 1 spsk vaniljepulver
- 150 g hakkede mandler
- 150 glutenfri melblanding fra finax
- 2 toppede tsk bagepulver
- 1 knivspids natron
- 100 gr friske blåbær
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Smelt kokosolien, og tilsæt mandelmælken i samme bolle efterfølgende, sammen med citronsaften, honning, vanilje og hakkede mandler
- Rør melet i lidt efter lidt sammen med bagepulver og natron.
- Tilføj til sidst blåbærene forsigtigt i dejen.
- Fyld 8 muffinsforme med dejen og bag i ca. 20 minutter indtil de er færdige.