Syligheden og friskheden i disse barer gør simpelthen, at man altid lige har plads til et stykke – Uanset hvor opfyldt af grillmad man så ellers måtte være.
Ingredienser:
Nederste lag:
220 g smør
60 g sukker
170 g kagemel
1 tsk vaniljeekstrakt
Et nip salt
Øverste lag:
350 g hindbær – enten friske eller optøede fra frost.
150 g sukker
160 g citronsaft
2 spsk citronskal
3 æggehvider
1 æg
85 g kagemel
Et nip salt
Fremgangsmåde:
- Smørret skæres i små stykker og blandes med sukkeret. Tilsæt vanilje og derefter mel og salt. Bland sammen indtil til dejen har samlet sig.
- Pak dejen i folie og stil på køl i en halv times tid.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud, indtil den passer i en firkantet springform på ca. 20 x 30 cm.
- Bag i ovnen i 20-25 minutter til overfladen er let gylden.
- Imens bunden er i ovnen, laver du øverste lag: Put alle ingredienser i en blender og blend godt til massen er jævn. Det gør ingenting, at den er forholdsvist flydende. Den sætter sig i ovnen.
- Når bunden er bagt færdig, hælder du massen ovenpå bunden og bager i ovnen i ca. 25-30 minutter.
- Når kagen er færdigbagt, skal den på køl, indtil den er gennemkold. Herefter kan den skæres ud i kvadrater, eller hvilken form man nu ønsker.
+ Vis kommentarer
- Hide Comments