Sprød mørdej med sødt og saftigt fyld af solmodne ferskener og hindbær. Den smager simpelthen bare af sol og sommer! Servér med flødeskum eller en fed creme fraiche – Eller endnu bedre: En iskold kugle vaniljeis!
Ingredienser:
Mørdej:
300 g kagemel
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
225 g koldt smør
0,75 dl koldt vand
Fyld:
8-10 ferskener
1125 g hindbær
150 g sukker
Skal fra 1 øko citron
Saft fra 1/2 citron
3 spsk majsstivelse
Fremgangsmåde:
- Bland mel, sukker og salt i en skål, skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen.
- Tilsæt vand og saml hurtig dejen.
- Del dejen i to, pak dem ind i husholdningsfilm og sæt dem på køl i mindst 30 minutter.
- Skær imens ferskenerne i skiver. Fersken og hindbær blandes herefter med sukker, citronskal og saft, og majsstivelse.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rul halvdelen af dejen ud, så den passer i dit smurte tærtefad.
- Hæld fyldet i.
- Rul den anden halvdel af dejen ud, og skær ud i dit ønskede mønster.
- Pynt din pie med dejen og bag herefter i ovnen i ca. 1 time eller til din pie ser gylden og lækker ud.
- Lad pie’en hvile, inden den serveres.
+ Vis kommentarer
- Hide Comments