Tid: 45 min
2 portioner
Ingredienser:
250 g rejer
1 dåse kokosmælk
1 pose frossen, hakket spinat
2 gule løg
1 håndfuld frisk koriander
1 spsk. Gurkemeje
3 spsk. Karry
1 tsk. Ingefær
1 håndfuld røde linser
1 dåse kidneybønner
2 store sødekartofler
2 fed hvidløg
½ citron
1 knivspids stødt kardemomme
3 revne gulerødder 2
håndfuld vilde ris
1 figen – kan undlades
1 spsk. kokosolie
Fremgangsmåde:
- Kog ris efter posens anvisning.
- Kog linserne efter posens anvisning – læg de gerne i blød natten forinden.
- Forvarm ovnen til 190 grader
- Skræl sødekartofler og gulerødder. Skær kartoflerne i tern, og riv gulerødderne.
- Skræl og hak løg og hvidløg fint – tag 1 løg fra til risene
- Riv skræl fra citronen og pres saften over rejerne
- Tilsæt i en ovnfastform; spinat, gulerødder, sødekartofler, løg, hvidløg, kidneybønner, rejer og den friske koriander.
- Hav kokosmælk og alle krydderier i en skål og bland godt sammen. Smag eventuelt til med salt og friskkværnet peber.
- Hæld vandet fra linserne og tilsæt dem i gryden.
- Hæld kokosmælk blandingen over gryderetten og sæt det i nederste rille i ovnen i 20 minutter, hvor du skruer op til 220 grader og rører godt rundt. Lad den stå i ovnen i 8-10 minutter yderligere.
- Imens steger du ris i figen, det andet løg og kokosolie i ca. 4 min på en pande ved høj varme. Smag til med salt og peber.
- Servér gryderetten med ris og figen til.
+ Vis kommentarer
- Hide Comments