Det her er comfort food i en meget lækker og sund udgave.
Tid: 30 min
2 portioner
Ingredienser
1250 g. hakket økologisk kalve eller svinekød, max 10% fedt
2 spsk. fintrevet løg
2 tsk. fintrevet ingefær
1 æg
2 spsk. hvedemel
2 spsk. minimælk havsalt og kværnet sort peber
Jordnøddesovs
1 skalotteløg
1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. garam masala
3 dl grøntsagsboullion
1 dl kokosmælk
2 dl hakkede tomater (fra dåse)
20 g. jordnødder
stødte tørrede chiliflager
Fremgangsmåde – Kødboller
Rør kødet med løg, ingefær, æg, mælk og mel.
Smag til med salt og peber.
Bring en gryde vand i kog, form og pocher 6 kødboller.
De skal stå lige ved kogepunktet i ca. 10 minutter og flyde i overfladen.
Fremgangsmåde – Jordnøddesovs
Skær løg i tern, steg dem bløde i olien, tilsæt garam masala og så bouillon, kokosmælk og tomat.
Lad saucen simre i 5 minutter
Rist jordnødderne på en tør pande. Tag lidt fra til salaten.
Blend resten i saucen, og smag til med chili, salt og peber
Se denne opskrift og 6 andre i hæftet “En uges madplan til gravide” her