Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Familie, Træning & Sundhed

Superfoods? Hvad er det egentlig? 

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Du har måske hørt om superfoods? Måske ikke? Det er et trendy ord indenfor sundheds-området. Det kan dog være svært liige at gennemskue, hvad det egentlig betyder. Hvad er en superfood? Bør jeg spise det? 

Alt dette og mere svarer jeg på i dagens blog-indlæg! 

Superfoods betegnelse

Betegnelsen supermad, superfødevarer eller superfood bliver brugt om fødevarer, som har et stort indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter. 

Det er kun meget få fødevarer som anses som reelle superfoods. Det er desværre blevet et ord, der bliver flittigt brugt i markedsføring. Det lyder jo godt med en superfood. Det er jo bare super. Men hvad betyder det egentlig, at en fødevare har ”superkræfter”?

Det er, når en fødevares næringsindhold giver mest per gram. For eksempel siger man, at chiafrø er en superfood, fordi du får utrolig meget næring af en lille portion kontra en lille hvedebolle. 

Har jeg brug for superfoods?

Ja, det vil jeg mene… Det er jo trods alt sundt, ikke? 

Du har helt bestemt brug for superfoods. Ikke kun fordi betegnelsen dækker de fleste frugter og grøntsager. Faktisk så spiser den danske befolkning ikke nok frugt og grønt i løbet af dagen. Flere og flere livsstilssygdomme rammer dansker hvert år. Flere og flere bliver overvægtige. Flere og flere mangler essentielle vitaminer og mineraler i deres kostindhold. Selvom du spiser multivitaminer og kost-tilskud, er det altså super vigtigt at få en masse næring igennem den mad, du spiser til daglig. Det er altså ikke nok kun at spise boller i karry og kage, selvom du spiser kosttilskud ved siden af. 

Gå efter de superfoods du bedst kan lide

Det er ikke noget værre end at skulle tvinge mad i sig, man ikke kan lide eller ikke gider at spise. Det holder ikke i længden. Hvis du ønsker at få et sundere kosthold og inkludere flere superfoods i din kost, bør derfor du vælge de typer, du har lyst til at spise. I hvertfald i længden. Det er meget, man kan gøre med tilberedningen af fødevarer for at få den smag, man bedst kan lide. Prøv dig frem, og se, hvad der virker for dig 

Snig de ind i hverdagen

Prøv at bytte blomkålsris ud med alm ris. Prøv at spise en lille pose bær til mellemmåltid i stedet for en ostemad. Prøv at putte superfood mix fra urtekram i din smoothie eller morgengrød. Se, om du kan få sneget mere grønt ind i din pasta bolognese osv. Det behøver ikke at betyde, at du skal lave de helt store ændringer i din kost, hvis du ønsker at være sundere. Prøv dig frem lidt ad gangen, og se, hvordan det fungerer for dig. Lidt er bedre en intet! 

Giv mig så en liste over nogle superfoods!

JADA! Den kommer her: 

 • Mørke grønne blade
 • Bær 
 • Grøn te
 • Æg
 • Bønner
 • Nødder og frø
 • Kefir 
 • Hvidløg 
 • Olivenolie 
 • Ingefær
 • Gurkemeje
 • Laks
 • Avocado 
 • Sød kartoffel 
 • Svampe
 • Tang

Author

Tilbage til Viden

Superfoods? Hvad er det egentlig? 

Superfoods? Hvad er det egentlig? 

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!