Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Graviditet

Must-haves til din graviditet

Jeg er Maria!

Jeg er Maria - og her er jeg din værtinde på podcasten Morsomhed. 

hey there

Haps din plads på det essentielle graviditetsforløb

Jeg vil med!

Skrevet af Maria Dior, mor til 3.

Dette indlæg er sponsoreret, fordi jeg nævner produkter, men derfor betyder det ikke, at jeg ikke skriver min ærlige mening 😉 

Jeg har samlet de ting, jeg ikke kunne undvære under min graviditet. Jeg håber du kan få noget inspiration til, hvad der kan være en hjælp for dig, mens du er gravid.

1. Graviditetspude

Denne graviditetspude fra Najell var seriøst min redning under graviditeten! Ikke nok med at den passede godt ind i resten af huset rent interiørmæssigt (man er vel en æstetiker), så synes jeg, den gjorde mine nattesøvn så meget bedre. Ja, man skal stadig op og tisse 100 gange i løbet af natten. Og ja, jeg sover stadig uroligt. Men – den gav så meget støtte og aflastning fra mit bækken, at jeg slet ikke tør tænke på, hvordan det ville være, hvis jeg ikke havde den!

2. Isvand

Ok. Det kan godt være, at dette ikke er så relevant for andre, men nu er det jo et personligt indlæg ikke? Og jeg kan sige jer, jeg ELSKEDE mit isvand. Isen skulle være på en bestemt måde. I ved, sådan chrunchy, ikke helt smeltet agtig. Jeg tror, jeg spise 8 glas isvand i løbet af dagen. Det var bare min store graviditets craving. Og så vil jeg sige, at det varede ved lang tid efter fødslen. Skør craving – but oh soo good! 

3. Vitaminer fra Zentabox

I forvejen har jeg svært ved at huske ting. Så det at få vitaminer i posten med hjem til mit hus, var uundværligt. Det var nemt at tage en pose hver dag, og så løb jeg aldrig tør! Det kan jeg virkelig anbefale alle preggos! 

4. Min træning

Jeg er overbevist om, at min træning var det, der holdte mig glad og positiv under hele graviditeten. Jeg forsøgte at træne så ofte som muligt, og det resulterede i den bedste fødselsoplevelse og ingen gener under min graviditet. At træne (især med andre gravide) gav både overskud og styrke, og det er klart noget jeg anbefaler til andre – at holde sig aktiv under graviditeten. Der findes mange forskellige tilbud om træning for gravide i Århus. Men selvfølgelig også andre steder i landet. 

5. Mit graviditetstøj

Kroppen forandrer sig enormt meget under graviditeten, og jeg måtte hurtigt indse, at jeg ikke længere kunne gå med mine yndlingsjeans eller t-shirts, fordi de blev for små. Så jeg begyndt at kigge efter, hvad der fandtes af graviditetstøj – og jeg fandt altså nogle virkelig gode styles, som jeg endte med at bruge til døde resten af min graviditet!

Jeg vil selvfølgelig dele mine erfaringer med jer her, så I ikke skal bruge tid på at afsøge markedet og teste udvalget ligesom mig. Derfor får i her min lille mini guide til ventetøj:

Generelt når du vælger ventetøj

Hvis du spørger mig, er der 3 forskellige ting at overveje, når du vælger dit graviditetstøj:

  • Komfort: Komfort er afgørende, da din krop gennemgår mange forandringer. Kig efter tøj med bløde, elastiske materialer, der tilpasser sig din kropsform.
  • Stil: Selvom komfort er vigtigst, havde jeg også et stort ønske om at se godt ud. Heldigvis er der flere og flere brands, som laver pænt ventetøj, der fremhæver de gode ting ved graviditeten – f.eks. hvis man har en flot rund mave. Se mine anbefalinger til brands længere nede.
  • Funktionalitet: Praktiske detaljer som justerbare taljer, støtte de rigtige steder og nem adgang til amning kan være nyttige både under og efter graviditeten.

Bæredygtighed

Bæredygtighed er blevet en central overvejelse i modeverdenen, og ventetøj er ingen undtagelse. Mange mærker fokuserer nu på at skabe miljøvenlige produkter, som også er skånsomme mod huden – det kan jeg godt lide! Jeg synes det er vigtigt at støtte op om de brands, der gør sig nogle tanker om miljøet i deres produktion og produktudvikling. 

Under min graviditet var jeg især glad for to brands: Carriwell og Liberté.

Carriwell er kendt for deres fokus på bæredygtige materialer og design. De tilbyder et bredt udvalg af komfortabelt ventetøj, der er skabt med tanke på både miljø og velvære.

Liberté kombinerer stil og bæredygtighed på en smuk måde. Deres kollektioner inkluderer bløde, økologiske materialer, der sikrer, at du føler dig godt tilpas hele dagen.

Hvor meget og hvornår?

Det kan være udfordrende at vide, hvor meget ventetøj du har brug for, og hvornår du skal begynde at købe det. Her er mine tips, og sådan jeg vil gøre det i dag baseret på min erfaring fra mine graviditeter:

  • Første trimester: I de første måneder kan du ofte klare dig med din almindelige garderobe. Dog kan nogle bukser med elastik i taljen være nyttige. Carriwell har f.eks. en bukseforlænger, som du kan knappe i dine bukser og forlænge tiden, hvor du kan have dem på. Det er altså ret fedt, hvis du har nogle yndlingsjeans, du vil bruge, så længe du kan! Se forlængeren her.
  • Andet trimester: Dette er tidspunktet, hvor din mave for alvor begynder at vokse. Investér i nogle basisstykker som graviditetsbukser, kjoler og toppe.
  • Tredje trimester: Komfort bliver endnu vigtigere her, da din krop er ved at have nået sit max. Overvej løstsiddende kjoler, leggings og ammevenlige toppe.

Du behøver ikke at købe en hel ny garderobe. Hvis du udvælger de vigtigste items for dig, kan de kombineres på mange måder for at skabe forskellige looks – og så er graviditeten jo også en begrænset tid, og pludselig er du tilbage i din gamle garderobe 🙂

Inspiration og nyheder

Jeg ønsker, at denne artikel skal fortsætte med at være en aktuel ressource for dig. Derfor vil jeg løbende opdatere den med nye styles fra mine favoritmærker, så du altid kan finde de nyeste trends og tilbud.

Både Carriwell og Alma serien fra Liberté tilbyder smukke og funktionelle styles, der er perfekte til din graviditetsgarderobe.

Du kan faktisk lige nu få rabat på Alma serien fra Liberté med koden BABYI23 her

 

Jeg håber, at denne guide har givet dig nyttig information og inspiration til din graviditetsgarderobe. Hold øje med opdateringer på artiklen for flere tips og styles!

Kommentarer lukket til Must-haves til din graviditet

- Hide Comments

Skriv en kommentar

Reply...

Få gode tips, nyheder og anbefalinger om mor-værdige emner, værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i rollen som mor i din indbakke. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!

Hold dig opdatertet

Lad os holde kontakten 

© Morsomhed 2023. All rights reserved.

@mor.somhed

Følg os på de sociale medier, og lær os endnu bedre at kende.

Morsomhed

Omega 9, 8382 Hinnerup

+ 45 40 88 32 62 

hello@babyakademiet.dk

En del af Baby Akademiet ApS

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!