Lækre kaffe- og kakaomættede cupcakes – Sukkerfri!
Perfekte til eftermiddagskaffen eller som forkælelse til mødregruppen
Ingredienser:
- 100g smør ved stuetemperatur (eventuelt kokosolie, blødtgjort)
- 200 gr sukkererstatning fra easis (eller 100g kokossukker)
- 2 økologiske æg
- 1 kop afkølet kaffe (brygget)
- 215 g fuldkornsmel eller 100g majsmel + 120g kokosmel
- 2 spsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 1 spsk peanutbutter (kan sløjfes)
- 4 spsk kakaopulver (uden sukker)
Topping:
- 80 g smør ved rumtemperatur
- 3 spsk easis flormelis
- 1 spsk kold kaffe (brygget)
- 1 spsk karamelsovs fra easis
- 0,5 dl piskefløde
- 80 g philadelphia naturel
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 175 grader
Find 12 muffinsforme frem
Rør smør og sukker sammen til det er godt plandet og lidt fluffy (ca 2-3 min)
Tilsæt 1 æg ad gangen, mens du rører godt imens og i mellem hver tilsætning
Bland resten af ingredienserne i en separat skål og bland det hele godt sammen
Rør godt rundt i yderligere 2-3 minutter, til det hele er godt blandet
Fordel dejen i formene og bag i ovnen i ca 20 minutter, til der ikke længere hænger dej fast på en kødnål
Lad dem afkøle helt inden du kommer toppingen på.
Topping:
Rør smør og philadelphia sammen lidt ad gangen til du har en fast masse uden klumper
Tilsæt resten af ingredienserne lidt efter lidt og til sidst piskefløde som du har pisket på forhånd
Smag eventuelt til med mere kaffe/karamel
Pynt muffins med smør-cremen og nyd!