Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Personlig

Hvordan er det at være en iværksættermor?

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Der er mange rygter om iværksætter livet. Og endnu flere forestillinger. Det er ikke sikkert, at de er forkerte, men måske passer de bare ikke til mit billede.

Jeg bliver tit spurgt, hvordan det er at være iværksættermor. Jeg ved ikke, om jeg kan svare for alle, for jeg tror, at alle iværksætter-liv er meget forskellige. Men jeg kan da svare for mig selv.

Jeg har 3 børn. Alle er under 5 år. Dét i sig selv er benhårdt. Jeg elsker det, samtidig med at jeg hader det. Ikke børnene, men at der er så meget at se til hele tiden.

Mit iværksætter-liv er både det samme som andres arbejdsliv og så alligevel helt anderledes

Jeg møder, når jeg har lyst. Den seneste tid har jeg fundet ud af, at det fungerer rigtig godt for mig at møde mega tidlig. Som i kl. 04.30. Der kan jeg nemlig starte min dag med en times træning, inden jeg sidder parat ved min computer senest kl. 06.00.

Jeg afleverer ofte børnene. 3 dage i ugen træner jeg, for så at køre hjem og gøre dem klar til institutionen. Jeg er et morgenmenneske, så det skal forløbe effektivt, så jeg kan skynde mig på arbejde. Lasse er total modsat. Han kan bruge 2 timer på at gøre børnene klar og komme ud af døren om morgenen. Jeg bruger omkring 30 min.

Som regel spiser børnene morgenmad i institutionen. Det sker i hvert fald tirsdag og torsdag. Mandag og fredag tager jeg Matheo med i centeret til træning, hvor han får morgenmad, mens jeg træner. Bagefter kører jeg ham af sted til dagplejen i Åbyhøj. Det er ca. 3 km på cykel hver vej. Altså en god finish på min træning!

Jeg har fleksibilitet, men også et stort ansvar

Det er ikke altid en dans på roser at være iværksættermor. Jeg er velsignet, fordi jeg stort set altid kan planlægge mine dage, som jeg lyster. Jeg kan vælge at gå kl. 13 og hente børnene tidligt. Jeg kan også vælge at holde en hel uges fri uden at bede min chef om tilladelse. Men med frihed følger ansvar. Jeg har jo vanvittigt mange arbejdsopgaver, der skal færdiggøres i løbet af et kvartal. Og derfor er mine dage ofte lange. Jeg kan heller ikke bare lægge arbejdet fra mig så nemt, som andre mødre kan. Jeg skal virkelig øve mig i at være tilstedet med børnene, når jeg er hjemme. Det kræver øvelse.

For på den ene side er det vigtigt, at vi har en økonomi, der kan sikre min familie, det de har brug for. På den anden side er det vigtigt, at de har en mor som er tilstede i deres barndom og som giver dem tid, opmærksomhed og kærlighed.

Jeg kunne aldrig have gjort det uden børnenes far

Uden Lasse var dette liv slet ikke en mulighed. 2 aftener i ugen og hver lørdag formiddag arbejder jeg, og han hænger på børnene alene. Han er den sejeste far, og han elsker den tid, de 4 har sammen. Men det er også hårdt, for jeg føler ofte, jeg går glip af vigtige, daglige øjeblikke med dem. Jeg forsøger at nyde de stunder, jeg har med dem og slippe min dårlige samvittighed, når jeg ikke er der. Det er nemmere sagt end gjort, men det handler virkelig om at være konsekvent med sig selv.

Jeg håber, de ser på deres mor som et solidt forbillede

Selvom livet som iværksætter ikke altid er solidt, er det min opgave at skabe tryghed for mine børn og i min virksomhed. Jeg ved, at man ofrer meget, når man starter en virksomhed op fra bunden. Det tager tid. Ufatteligt meget tid. Det kræver ofte et økonomisk indskud. Størrelsen varierer naturligvis. Det kræver mod. En meget stor portion af det. Og ikke mindst kræver det viljestyrke og handlekraft. Alt dette betyder, at der til tider er meget stres i mit hoved. Og fordi jeg selv er ansvarlig for, at der er økonomi nok til at give mine børn tøj, mad og tag over hovedet, er det nogle gange svært at slippe stressen. Også når jeg er hjemme.

Men samtidig håber jeg, mine børn vokser op med et forbillede. At man gerne må jagte sine drømme. At det kræver hårdt arbejde og dedikation at nå sine mål. At man kan det, man sætter sig for, hvis man er villig til at ofre meget på vejen derhen.

Jeg elsker at være iværksætter ligeså meget, som jeg elsker mine børn.

Hvis du går med drømmen om at have din egen virksomhed, samtidig med du er mor, har jeg 1 råd til dig:

Følg dine drømme, men sørg for, at du har al den støtte og opbakning, du har brug for. Du kommer til at have gode og dårlige perioder. Det hele ligger i god planlægning og handlekraft til at følge op på din planlægning!

Author

Tilbage til Viden

Hvordan er det at være en iværksættermor?

Hvordan er det at være en iværksættermor?

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!