VELKOMMEN TIL DIT ONLINE MINI-KURSUS

Fødselsforberedelse

ERNÆRINGSFYSIOLOG

Mit navn er Maria Dior, og jeg underviser dig i dette mini kursus

I mit arbejde med gravide og mødre i mit træningscenter har jeg haft fornøjelsen af fagligt at dygtiggøre mig indenfor meditation, mindfulness og vejrtrækning. Jeg har også igennem mit arbejde fået erfaring i at vejlede gravide i netop dette – herunder i sammenhængen mellem bevægelse, ubehag og vejrtrækningens rolle. 
 
Samtidig er jeg uddannet yoga instruktør og massør, og i en skøn symbiose har jeg erfaret at netop vejrtrækning, afspænding og kropskontrol er rigtig gode hjælpemidler til fødslen. Derfor håber jeg, at du finder fødselsforberedelsen, du får med her, fuld af positive overraskelser.
Rigtig god fornøjelse. 

Velkommen til kurset

Fødselsforberedelse

Pakkeliste til hospitalstasken

Nu er du ved at være ved vejs ende i din graviditet, og fødslen står for døren. Det betyder, at det er ved at være tid til at pakke hospitalstasken. Men hvad skal du egentlig pakke til dig, din partner og jeres lille nye baby? Læs vores guide til pakkelisten her, og få inspiration til din pakning. 

Vores favoritter til hospitalstasken

HOSPITALSTRUSSER

Hospitalstrusser er et must i hospitalstasken, fordi de er en god løsning til hygiejnisk håndtering af blødning efter fødslen. Derudover er de bløde og komfortable at have på, fordi de ikke strammer på maven. Brug dem i stedet for dine almindelige trusser.
Vi er især vilde med disse fra Carriwell, fordi de er vaskbare og specielt designet til at holde efterfødselsbind sikkert på plads.

Amme-bh

Medbring gerne en behagelig amme-bh i din hospitalstaske, så du er klar til at starte amningen, når du har født. Vores favorit amme-bh er fra Carriwell med Gel-Support. Gel-Supporten fungerer som en bøjle, der giver god støtte, men uden påvirkninger på mælkekirtlerne, som en metalbøjle kan have. Lige nu sparer du hele 30% ved at købe en pakke med to amme-bh’er og et sæt valgfrie ammeindlæg her.

AMMEINDLÆG

Hvis din amme-bh ikke har indlæg, er det en god idé at pakke ammeindlæg i hospitalstasken til, når mælken løber til. Vi anbefaler disse vaskbare ammeindlæg fra Carriwell af blød økologisk bommuld, fordi de har en hurtig absorption af mælken og sikrer, at brystvorterne forbliver tørre, hvilket reducerer risikoen for brystbetændelse og revnede brystvorter. 

GRAVIDITETSLEGGINGS

Det kan være enormt rart at have noget på efter fødslen, som går op over maven og ikke strammer midt på maven – dette gælder især, hvis man har fået kejsersnit, hvor man jo har et sår, man skal passe på. Derfor er der mange, som pakker deres graviditetsleggings med i hospitalstasken. Vi anbefaler disse sømløse leggings fra Carriwell, fordi de er enormt komfortable at have på og støtter alle de rigtige steder. 

Yoga øvelser for gravide til fødselsforberedelse

Øvelse 1

Øvelse 2

Rebozo øvelser for gravide til fødselsforberedelse

Øvelse 1: Bækkenvuggen

Øvelse 2: Ryst æblerne

Øvelse 3: Bækkenhold

Øvelse 4:
Bækkenvuggen op ad væg

Fødselstrykket

Øvelser til fødselsforberedelse

Bækkenøvelse 1

Bækkenøvelse 2

Bækkenøvelse 3

Bækkenøvelse 4

Bækkenøvelse 5

Vejrtrækningsøvelser til fødslen

Introduktion

Bølgepustmetoden

Loborometoden

Talemetoden

Den fysiske metode

Gispemetoden

Mindfulness som fødselsforberedelse

Hvorfor mindfulness som fødselsforberedelse?

Mindfulness øvelse: Ve træningsguide

Mindfulness øvelse: 30 sek. wallsit