fbpx

Andre ydelser

Kostforløb, coaching, manuel terapi

Kostforløb & Livsstilsændringer

For mødre, gravide, infertile og familier

Hvis du har svært ved at finde rundt i gode velmente råd omkring, hvordan du skal spise, og ønsker du at få vejledning omkring din kost og livsstil, skal du vælge en kostvejledningssamtale. I løbet af din samtale vil vi finde frem til den bedste livsstil for dig og adressere, hvilke kostvaner du har nu, som du skal arbejde med. Endvidere vejleder vi dig i, hvad der er fakta og hvilke myter du ikke skal tro på omkring din generelle sundhed og kostens betydning. Vi vurderer din nuværende kost og oplyser dig om, hvordan du kan omstrukturere dine kostvaner. Du kan få kostvejledning, uanset om du er gravid, mor eller en familie. Vores fokus er baseret på en sundere og mere optimal kost, som bliver tilpasset dig individuelt.

Når du er gravid, er det ikke kun din egen ernæring, du skal tage hensyn til. Du skal også sørge for, at baby får den bedste start på livet. Derfor har vi gjort det nemt for dig at finde rundt i de forskellige kostanbefalinger, når du er gravid.

1. Trimester

Godt med fra start

Vores kostforløb under 1. trimester danner udgangspunktet for en optimal og sund graviditet. Her er fokus på dig og dine vaner, samtidig med at vi skal sørge for, at baby får den næring der er brug for, for at kunne udvikle et sundt og raskt barn. Det er essentielt at få de rigtige mængder vitaminer og mineraler. Endvidere kan kosten hjælpe på hovedpine, træthed, kvalme og opkasninger, som desværre er symptomer mange oplever i den første del af graviditeten.

2. Trimester

Ved 2. trimester er man som oftest mere rolig omkring sin graviditet og energien begynder at vende tilbage for de fleste. I dette trimester handler det for baby om at udvikle de sidste organer og blive større. Det er stadig vigtigt at sørge for at ernære din krop med vitaminer og mineraler, men det er også vigtigt at spise sundt og varieret for dit eget velvære.

Vi har fokus på livsstilsændringer såvel som korrekt ernæring under dette forløb, og det er vigtigt at arbejde med kosten, da den vil have en betydning for din trivsel såvel som at reducere risici for komplikationer og diagnoser under din graviditet.

3. Trimester

Det sidste trimester er ofte hårdt. Vægten kan mærkes, baby fylder livmoderen ud, og energien falder igen. Mentalt begynder man at forberede sig til den kommende fødsel og livet som mor. Der er mange overvejelser og beslutninger der skal træffes, også i forhold til ens kost. Dette forløb fokuserer på at optimere kosten, så kroppen er dækket ind, med de næringsstoffer den har brug for, for at kunne give baby den bedste ernæring. Det danner grobunden for babys vægtøgning optil fødsel, samtidig med at vi forbereder din krop på amning og tiden lige efter fødsel, hvor din kost er essentiel.

Perfekt til dig der

Har haft svært ved at spise sundt under den første del af din graviditet

Er overvægtig og ønsker at holde en stabil vægt under graviditeten

Har oplevet stor vægtøgning

Tidligere har oplevet komplikationer i forbindelse med din graviditet

Har diabetes

Ønsker at sikre dit barn den bedste start på livet

Er undervægtig

Har svært ved at finde rundt i anbefalingerne om kosten under din graviditet

Vi kan hjælpe med

2 konsultationer af 60 min. online eller personlig

1 kostplan tilpasset dig og dine behov

Opskrifthæfte

Foodmap

Vaneændringsskema

24/7 kontaktmulighed

Praktisk Information

Vi kan hjælpe dig, uanset hvor langt du er i din graviditet

Bor du ikke i nærheden af Aarhus, har du mulighed for telefonisk vejledning

 

Kosten betyder 75%, hvis du ønsker at opnå et vægttab. Alt vi spiser, påvirker kroppen. Uanset om det er positivt eller negativt. Rigtig mange mødre er trætte af deres udseende, men alligevel finder de det svært at skabe struktur og balance i deres kost, og at efterleve strenge kure og kostplaner.

Du behøver ikke, at måle alt du spiser. Det behøver heller ikke at være svært og at tage usandsynlig meget tid at spise sundt. Det kræver arbejde i starten, og det kræver, at man har de rigtige redskaber og en basal viden til at gøre noget ved sin kost.

Vi har derfor lavet et forløb til dig, der ikke kun vil spise gulerødder og som skal sige nej tak til kage. Vi lærer dig, hvor du med fordel kan ændre din kost, hvordan du spiser bedst for at opnå dit mål, og hvordan du arbejder med dine vaner og dit tankemønster. Vi giver dig alle værktøjer, du skal bruge for at kunne finde en kost, du kan leve med, og som du har kontrol over. Så behøver du ikke bruge mere tid på at tælle kalorier og tænke på din kost hele tiden.

​Vi arbejder med at designe en kostplan til dig, udfra dine mål og ønsker og vores faglige vurdering af din krops behov. Det er en individuel rejse, og indivduelle behov, men vi er med på vejen og hjælper dig med at træffe de rigtige valg, og holde motivationen høj.

Perfekt til dig der

Ønsker at opnå et vægttab på omkring 15 kg

Har svært ved at holde motivationen

Har svært ved at gennemskue, hvordan du kan spise for at nå dit mål

Er usikker på, hvordan du skal spise mest optimalt i forhold til DIG

Ønsker støtte, motivation og vejledning til at spise sundere

Ønsker at få værktøjer til at opnå et varigt vægttab

Har brug for hjælp til vaneændringer på et mere dybdegående niveau

Har forsøgt at tabe dig før/ændre din kost uden held

Har yo-yo vægt

Vil finde kontrollen over din kost – ikke modsat

Vi kan hjælpe med

2-5 Konsultationer af 60 min. online eller personligt

1 kostplan tilpasset dig og dine behov

Opskrifthæfte

Foodmap

Vaneændringsskema

24/7 kontaktmulighed

Infoskriv om Amning og kost

Ugentlige statusrapporter

Praktisk Information

Vi arbejder med vaneændringer, så man kan opnå de mål man har med sin kost. Dette resulterer ofte i et vægttab,

mere energi og overskud og en sundere krop. Og  så har du selvfølgelig den støtte og hjælp, du skal bruge,

når du skal gennemgå en livsstilsændring. 

Amning fylder meget, især i starten hvor man bruger meget tid og energi på at etablere en god amning. Man kan sagtens amme uden at gå yderligere op i sin kost, men har man svært ved at opretholde en passende mælkeproduktion, kan kost gøre meget.

Når du investerer i et kost og ammeforløb hos os, lærer du, hvordan kosten påvirker din krop og dens evne til at yde maksimalt. Du lærer også, hvordan du kan spise sundt og varieret, også når du har travlt, og hvordan du kan bruge fødevarer til at øge din mælkeproduktion. Udover dette arbejder vi naturligvis også med vaneændringer, så man kan opnå de mål ,man har med sin kost. Dette resulterer ofte i et vægttab, mere energi og overskud og en sundere krop. Og så har man selvfølgelig den støtte og hjælp, man skal bruge, når man skal gennemgå en livsstilsændring.

Perfekt til dig der

Har svært ved at opretholde din mælkeproduktion

Har svært ved at få nok mad i løbet af dagen

Er usikker på, hvordan du skal spise mest optimalt i forhold til DIG

Ønsker støtte, motivation og vejledning til at spise sundere

Ønsker at tabe dig uden at påvirke din mælkeproduktion

Vi kan hjælpe med

2 Konsultationer af 60 min. online eller personlig

1 kostplan tilpasset dig og dine behov

Opskrifthæfte

Foodmap

Vaneændringsskema

24/7 kontaktmulighed

Infoskriv om Amning og kost

Praktisk Information

Dette forløb er for dig, der har brug for en hjælpende hånd, råd og vejledning

til at smide de genstridige graviditetskilo og bibeholde din mælkeproduktion.

Hvis du døjer med muskelspændinger, smerter i ryg/nakke, skulder, bækken, lyske eller knæ, eller du oplever stramme led i forbindelse med graviditet eller efter fødsel, er du velkommen til at booke en halv times manuel terapi.

Manuel terapi handler om manuelt at gå ind og løsne op i muskelspændinger og overbelastninger der kan opstå under graviditeten eller efter fødslen. Behandlingen foregår ved masserende og afstressende tryk af muskel/ledområdet, hvor målet er, manuelt at løsne op og derved fremme blodcirkulation og bevægelse i området.

Manuel terapi er til dig der døjer med

  • Bækkengener
  • Lændesmerter
  • Knæproblemer
  • Spændingshovedpine
  • Iskiassmerter
  • Symfysesmerter
  • Myoser og muskelspændinger

Du er også velkommen til at booke manuel terapi, hvis du ønsker at forebygge noget af ovenstående.

Vi anbefaler en kombination af træning/stabiliserende øvelser og manuel terapi til gravide der er sygemeldt med bækkengener, idet behandlingen ikke har en varig effekt.

Vi behandler kun ½ time ad gangen, grundet arbejdsstilling og belastning af din krop.

Efter du har modtaget behandlingen, anbefaler vi, at du forholder dig i ro resten af dagen og får rigeligt med væske. Behandlingen skal lindre smerter 1-2 dage efter, du modtog manuel terapi.

Vi garanterer ikke, at dine gener forsvinder eller forbedres efter dit besøg hos os.

Hvis vi ikke mener, vi kan gøre en forskel, henviser vi dig videre inden din behandling, og du får dit beløb refunderet.