Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Opdragelse

Parforhold & Samliv

Efterfødselsgener

Mor´s Sundhed

Babymad

Motorik

Søvn

Babyudfordringer

Babyudvikling

Babyudstyr

Flaske

Ammeudstyr

Ammeudfordringer

Fødsel

Graviditetsudstyr

Graviditetsgener

Livsstil & Sundhed

Årsag til infertilitet

Fertilitetsbehandling

Træning & Fertilitet

Kost & Fertilitet

Familieudstyr

Familieudfordringer

Viden

Barsel

Delte mavemuskler? – og 6 udfordringer, når du har delte mavemuskler

Vi er Baby Akademiet

Vi består af et team af fagpersoner indenfor sundhed og ernæring. babyfysioterapi, jordemoder, personlig træner med speciale i graviditet & efterfødsel, sexolog og sovevejledere

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Viden om kejsersnit, bristninger, sex og samlig mv efter din fødsel

Også til dig der ammer! Få inspiration og viden til din kost og ernæring under barslen

Din guide til kernestyrke og delte mavemuskler efter fødslen til 0 kr

Mange kvinder oplever delte mavemuskler under graviditeten, da de deler sig for at skabe rum til baby. Graden af, hvor meget de deler sig, varierer dog en del. Efter fødslen samler de sig langsom igen under kroppens heelingsproces. Nogle vil dog opleve at mavemusklerne stadig er delte 8 uger efter fødslen og skal derfor have ”hjælp” til at få dem styrket og samlet igen.

Delte mavemuskler defineres ved, at du har to fingres mellemrum eller mere mellem dine mavemuskler. I nogle tilfælde hvor kerne muskulaturen er meget svag, kan mellemrummet være større.

Er du i tvivl om du har delte mavemuskler?

Vi har lavet en guide, så du kan tjekke dig selv hjemme i stuen.

Delte mavemuskler kan bringe mange udfordringer med sig, nedenfor finde 6 udfordringer, du skal være opmærksom på for at komme godt videre.

 1. Du forventer, at dine mavemuskler samles helt igen

Hvis du forventer, at dine mavemuskler samles HELT igen, vil du højest sandsynligt blive slemt skuffet. Hos de fleste, der har båret et barn, vil der stadig være et lille mellemrum, da bindevævet ikke trækker mavemusklerne så tæt sammen, som før graviditeten.

2. Du får ondt i ryggen, fordi din kernemuskulatur ikke er stærk nok

For at få en stærk og stabil core skal musklerne i din lænd og mave arbejde sammen. De skal så at sige deles om arbejdet. Men når mavemusklerne deles, har din kernemuskulatur ikke den samme styrke som før. Derfor vil den ikke kunne bidrage med styrke og stabilitet i samme grad som før. Din lænd skal derfor klare størstedelen af arbejdet samtidig med, at du begynder at svaje ryggen, og sammenlagt kan dette give smerter og udmunde i mere alvorlige følge problematikker.

3. Du laver mavebøjninger for at samle mavemusklerne igen

Du laver mavebøjninger for at styrke dine mavemuskler og reducere mellemrummet. Desværre er det den forkerte træning, og du ender med at modarbejde dig selv. Du bør nemlig undgå lige mavebøjninger og planke, og i stedet fokuserer på at træne kernemusklaturen og de skrå mavemuskler.

4. Du har født og ligner en, der er gravid eller har ”tobleronemave”

Dine mavemuskler delte og for svage til at holde din kernemuskulatur stabil, hvilket ender med at du ligner en, der stadig er lidt små gravid. Andre oplever, at maven danner en trekant, når de laver en mavebøjning – det er ofte kaldt “tobleronemave”.

Det bedste, du kan gøre her, er arbejde med de inderste mavemuskler og generelt kernemuskulaturen for at skabe en stærk og stabil forside spænding.

5. Du er ikke opmærksom på dine bevægelser i hverdagen

– de har nemlig en stor indflydelse på om dine mavemuskler samles igen.

Træning alene kan ikke samle mavemusklerne igen. Hvis du konstant laver bevægelser derhjemme, hvor mavemusklerne bliver presse uhensigtsmæssigt, ville det forhindre mavemusklerne i at finde på plads igen. Derfor skal du være opmærksom på ikke at belaste mavemusklerne, når du løfter dine børn eller sætter dig op i sengen/sofaen. Her kan du selv gøre noget aktivt ved at rulle om på siden og bruge armene til at skubbe fra med, når du skal op at sidde. Du bør også være opmærksom på ikke at bukke dig fremover for at løfte din baby op, men i stedet sætte dig ned i hug, løfte din baby og så bruge benene til at komme op igen.

6. Du tror, at det kun drejer sig om, “hvordan det ser ud” 

– og du er ikke den eneste!

Mange kvinder ved ikke, hvilke konsekvenser delte mavemuskler kan have og tænker derfor på det som noget, ”der ikke er pænt”. Delte mavemuskler er i sig selv ikke farligt, men de kan på sigt medføre problemer med lænd, ryg og iskias, fordi styrken af din kernemuskulatur er svækket.

Vil du have hjælp til at komme af med dine delte mavemuskler?

Hvis du er interesseret i at lære mere om, hvad delte mavemuskler er, og hvordan du kan genoptræne din kerne og delte mavemuskler efter fødslen, så har vi udviklet en workshop, der guider dig til dette. I workshoppen får du b.la. 3 videoøvelser, som du kan bruge lige efter fødslen, til at styrke din kerne. Du kan deltage helt gratis her

Vores gratis workshop giver dig den basale viden, du har brug for, for at kunne styrke og træne din kerne og delte mavemuskler efter fødslen. Men hvis du ønsker et mere dybdegående forløb, der sikrer, at du kommer af med dine delte mavemuskler og får en stærkere kerne, anbefaler vi dig at tage et kig på vores online bootcamp “Kom af med delte mavemuskler”. I dette forløb får du både træning, viden og vejledning om delte mavemuskler, genoptræning efter fødslen, og hvad du skal være særligt opmærksom på, når du begynder at bevæge og styrke din krop. Du får samtidigt motivation, inspiration og adgang til mange års erfaring, så du kan overkomme mentale barrierer og komme i mål med dine målsætninger. Haps din plads på bootcampen her

Author

Tilbage til viden

Delte mavemuskler? – og 6 udfordringer, når du har delte mavemuskler

Delte mavemuskler? – og 6 udfordringer, når du har delte mavemuskler

Hent dit Essentielle Babyforløb

Alt du får med

Så blev jeg mor

Guide til Delte Mavemuskler

Genoptræning efter fødslen

Mindfulness og selvomsorg for mor

Guide til efterfødselskroppen - og sindet

Næste

forrige

01

Babymanualen

De første dage med baby

Sådan gør du med din baby - ebog

Guide til milepæle hos din baby

Alt du skal vide om de "første gange"

Næste

forrige

02

0 kr

Lad det ske! Opstart på fast føde

Rebozo guide

Mindfulness & Vejrtrækning

Fødselsplan skabeloner

Fødselsforberedelse ebog

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Ammevenlige sutter fra FRIGG

Plejeprodukter fra Mushie

Alt til babys første måltid

Lav lækker mad til
din baby

Neglefil til de små hænder 

Svøb i det lækreste materiale 

Favorit produkter til dig og din baby

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!